På ett café i Piteå

På ett café i Piteå

Godmorgon Piteå! Det känns inte alls fel att vakna upp och fortfarande vara uppe i den norra delen av vårat land. Jag måste medge att jag inte längtar hem för fem öre, det är fantastiskt fint här uppe och det dröjer nog någon månad innan jag beger mig hemåt igen. För tillfället så sitter jag på ett café i Piteå och gör lite frilansjobb, det är så jag lever i dagsläget och det känns helt okej. Jag menar jobben trillar in lite då och då samtidigt som vi är många som bor under samma tak så det krävs inte så mycket mer pengar om jag ska vara ärlig. Vi var ju tidigare och arbetade uppe i fjällen men beslutade oss för att i början av April åka lite österut mot kusten och vara där i ett par veckor, några i gänget bor där i vanliga fall så vi hade möjlighet att få tak under huvudet för ett relativt bra pris. På dagarna brukar jag sitta på något café och arbeta i några timmar, medans de andra jobbar. Vi har lite varierande arbetstider i gruppen där några jobbar på kvällarna, så jag försöker att variera mina arbetstider så att jag kan umgås med alla. Jag är den enda som har möjligheten att kunna bestämma själv när jag ska arbeta och framförallt vart jag ska sitta och göra mitt jobb. Även fast det nästan alltid blir på ett café så känns det skönt att kunna välja helt fritt var man vill jobba. Det finns faktiskt väldigt många bra ställen med goda delikatesser här uppe i Piteå så jag har det väldigt bra på dagarna. Men jag skulle inte kunna tänka mig att bo här permanent, det är underbart att vara här men hemma kommer alltid vara nere på västkusten. Ta hand om er!  


Kommentarer är stängda.