Lunch på en restaurang

Lunch på en restaurang

Morsning korsning!

Onsdag och då vet alla på jobbet vad det innebär, en gemensam lunch på en restaurang i Huddinge. Vi får se om chefen har beställt catering den här gången eller om han tänker att vi ska äta på restaurang, det är lite olika men oavsett vad det blir så ser jag verkligen framemot att få lite extra god mat. Det här är verkligen den bästa traditionen som vi har på jobbet och det känns extra skönt att den är just på onsdagar. I vanliga fall så är detta den dagen i veckan som är lite seg, det är mitt i veckan och man har egentligen ingenting att se framemot förutom att dagen är över. Men något så lite som catering eller att gå på restaurang lyfter verkligen upp arbetsdagen och det blir inte längre så jobbigt att gå hit. Jag brukar ha med mig matlåda varje dag så det är väldigt sällan som jag åker iväg till någon restaurang och för att käka på lunchen. Det blir lätt så när man har barn hemma och behöver laga mat nästan varje kväll, men så har det inte alltid varit. Innan jag hade ungar som sprang runt i huset så kunde jag enkelt klara mig på att bara äta lite smörgåsar när jag kom hem från jobbet, det räckte för att jag skulle bli mätt. Det förekommer även nu att jag ibland gör lite varma mackor eller toast till middag och då blir det svårt att få ihop någon matlåda men då finns det oftast något i frysen som jag kan ta med mig. Allt som oftast så lagar jag dock mat och mina barn är väldigt kräsna så det blir ingen avancerad matlåda som jag har med mig. För tillfället är favoriten makaroner och köttbullar, vilket är sådär charmigt om jag ska vara ärligt. Det känns som att man har ätit tillräckligt med det under sin egna barndom.  


Kommentarer är stängda.